Bilgievlerinde aşure etkinliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’ne bağlı ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik faaliyet yürüten Bilgievleri, Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinlikleri düzenledi. Bilgievi çocukları tarafında yapılan aşure tatlısı katılımcılara ikram edildi. Etkinlikte ayrıca çocuklar tarafından hazırlanan Hz. Nuh’un gemisi temalı tiyatro sergilenirken Hz. Nuh’un hayatından kesitler aktarılarak Muharrem ayında yaşanan tarihi olaylar hatırlatıldı.

MİNİKLER AŞURE YAPTI
Muharrem ayı sebebiyle Bilgievlerinde yapılan aşure etkinliklerine Bilgievi öğrencileri ve velileri katıldı. Minikler tarafından yapılan aşure tatlısı tüm katılımcılara ikram edildi.

PİRİ REİS BİLGİEVİ ÖĞRENCİLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ
Aşure etkinliği birden çok Bilgievinde yapılırken Kartepe Piri Reis Bilgievi öğrencileri Hz. Nuh’un mücadelesini konu alan tiyatro gösterisi yaptı. Tiyatro esnasında duygusal anlar yaşandı.

AŞURE TATLISININ TARİHİ ANLATILDI
Aşure etkinliğinin yapıldığı başka bir Bilgievi de Derince Ertuğrul Gazi Bilgievi oldu. Çok sayıda veli ve öğrencinin katılım sağladığı etkinlikte Bilgievi öğrencileri Aşure tatlısının ilk çıkışı ve tarihini anlattı.

AİLELER MEMNUN
Aşure etkinliğine katılan veliler çocuklarının sosyal ve manevi anlamda bilgilendirildiği için memnun olduklarını söyledi. Özelikle geçmişte yaşanan olaylar hakkında bu şekilde eğitici etkinliklerin düzenlemesi çocuklarının gelişimine olumlu katkı sağladığını belirten aileler Büyükşehir’e ve Bilgievi personeline teşekkür etti.

 
23.09.2019