‘’Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun’’

Çoğunluğunu İletişim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Medya Okulu’nun dördüncü haftasında Erdoğan Arıkan katılımcılara ekran karşısında ses ve duygularını nasıl kontrol edeceklerini uygulamalı olarak gösterdi. Mesleğe TRT’nin açtığı sınavla TRT Diyarbakır Radyosu’nda başlayan Arıkan, spikerliğe ilk adım attığı sırada hiçbir prodüktörün kendisiyle çalışmak istemediğini söyledi. Erdoğan Arıkan, “Ekran karşısında ağzınızdan çıkanı kulağınız duyacak, aksi takdirde hata yaparsınız” dedi.

MEDYA OKULU

Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı Gençlik Şube Müdürlüğü ile Kocaeli Üniversitesi İletişim Kulübü tarafından ortaklaşa yürütülen Medya Okulu’na her hafta alanında uzman biri tarafından ders verilmekte. İlk üç hafta Sosyal Medya kullanımı hakkında bilgilerin verildiği Medya Okulu’nun dördüncü haftasında Erdoğan Arıkan ekran önünde olmanın getirdiği avantaj ve dezavantajları anlattı.

“HEDEFLEDİĞİNİZ YERE GÖRE HAZIRLANIN”

TRT’de 25 yıldır spor spikerliği yapan Erdoğan Arıkan tecrübesini Medya Okulu’na katılanlarla paylaştı. Katılımcılara kendilerini hedefledikleri yere göre hazırlamalarını hatırlatan Arıkan, “En önemli kararları gençken alıyoruz. Sizde yapmak istediğiniz işi belirleyin ve hayallerinizin peşinden gidin” dedi. Arıkan, katılımcılara medyada çalışmak için kişisel donanımın çok iyi olması gerektiği, donanımı doğru bakış açısı ve enerjiyle birleştirirlerse başarılı olacaklarını söyledi.

“UYGULAMALI EĞİTİM”

“Spikerlikte başarı için duygular kontrol edilmeli, doğru nefes alınmalı, harfler iyi çıkarılmalı ve ses tonu iyi ayarlanmalıdır” diyen Erdoğan Arıkan, katılımcılara uygulamalı spikerlik de yaptırdı.

21.12.2015