Akademik okullarda yeni dönem

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, “Üniversite Akademi” ile gençlerin yanında olmaya devam ediyor. Üniversite gençliğinin akademik kariyerine destek amacıyla faaliyet gösteren, yaklaşık 1000 öğrencisiyle haftanın 7 günü; Siyaset Okulu, Klasik Düşünce Okulu, İslam Tarihi Okulu, Ekonomi Okulu, Yabancı Diller Okulu ve Hukuk Okulu branşlarıyla Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü çatısı altında hizmet vermeye devam ediyor. Kocaeli de ikamet eden herkesin katılabildiği ve tamamen ücretsiz olan Akademik Okullara önümüzdeki dönem için de kayıtlar devam ediyor.

AKADEMİK SEVİYEDE EĞİTİM

Farklı uygulamalarla gençlerin önünü açan, eğitim ve iş hayatına yönelik uygulamalar yapan Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün, akademik seviyedeki eğitimlerinden biri de Yabancı Diller- İngilizce dil okulu. Öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılanan yabancı diller okulunda gençler; İngilizce’yi hem sosyal hayatta kullanmak hem de ilerideki çalışma hayatlarında kullanma amacı ile öğrenmek istiyorlar. Aralarında Mühendislik, Siyasal Bilgiler, İktisat vb. birçok bölüm öğrencisi olan katılımcılar Yabancı Diller Okulundan çok memnun olduklarını belirttiler. Öğrenciler diğer akademik okullardan da istifade etmeye çalıştıklarını ve bu hizmetlerin sosyal ve kültürel gelişimlerine sağladığı katkıyı önemsediklerini ifade ederken kursların ücretsiz olmasının da ayrı bir avantaj olduğunu belirttiler.

YDS HAZIRLIK KURSLARI

Akademik okullarda; 5 Nisan 2015 te yapılacak olan (YDS) Yabancı Diller Sınavı’na hazırlık amaçlı yeni kurslar da açılıyor. Açılacak olan YDS hazırlık kurslarına Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne şahsen başvurular devam ediyor.

17.02.2015