Aklınla 1000 Yaşa Yarışması’nda yarı final heyecanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak ilk ve ortaokullara yönelik faaliyet gösteren Bilgievleri’nin 4. Sınıf öğrencileri için düzenlediği “Aklınla 1000 Yaşa Zekâ Oyunları Yarışması’nın” hafta sonu gerçekleştirilen yarı finaline il genelinde 1250 öğrenci katılım gösterdi. İzmit, Gebze ve Gölcük ilçelerinde belirlenen okullarda gerçekleşen yarı finale, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi.

ZORLU SINAVA HAZIRLADILAR
04 Şubat – 08 Şubat tarihleri arasında aklinla1000yasa.kocaeli.bel.tr web sitesi üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim veren 208 ilkokul 4. sınıf öğretmeni, öğrencileri için başvuru yaptı. Hazırlık aşamasında öğrencileri sınava hazırlayan 662 öğretmen 6 Aralık 2018 tarihinde Gölcük, İzmit ve Gebze olmak üç ayrı merkezde bilgilendirme seminerlerine katıldı. Seminerlere katılan öğretmenlere 10-14 Aralık 2018 tarihleri aralığında çalışma kitapları gönderildi.

BİN 250 ÖĞRENCİ YARI FİNALE KATILDI
17 bin 218 öğrencinin katıldığı ön elemelerden yarı finale kalan bin 250 öğrenci finale kalabilmek için ter döktü. Yapılan ön eleme sonrası her sınıf öğretmeni 2 öğrencisi ile yarışmaya katıldı. Yarı final sınavları hafta sonu İzmit Türkan Dereli İlkokulu, Gölcük Barbaros İlkokulu, Gebze 50. Yıl Chrysler İlkokulu’nda gerçekleşti. Yarı finale katılan bütün öğrencilere sürpriz hediyeler takdim edildi. Yarı finalde öğrenciler, finale kalabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

FİNALE KALACAK 300 ÖĞRENCİ BELİRLENECEK
Yarı final sonuçları 22 Şubat Cuma Günü aklinla1000yasa.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden açıklanacak ve finale kalan 300 öğrenci belirlenecek. 9 Mart 2019 tarihinde Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek finalde birinci olan öğrenciye 3 bin TL, ikinci olan öğrenciye 2 bin TL, üçüncü olan öğrenciye bin TL ve mansiyon (4. ve 10. arası) 500 TL takdim edilecek. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olacak öğrencilerin okullarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Zekâ Oyunları Sınıfı yapılacak. Yarışmada ilk 10 sırada öğrencisi olan öğretmenlere 500 TL ödül takdim edilecek.

VELİLER HEYECANA ORTAK OLDU
Okullarda ter döken bin 250 öğrenci yarışırken veliler ise okulun dışında heyecanlarına ortak oldu. Sınavın çocuklar üzerinde olumlu etki bıraktığını söyleyen veliler, zekâya dayalı bu tür sınavların daha sık yapılması gerektiğine vurgu yaptılar.

18.02.2019