Geleceğin yazarları Bilgievleri’nde yetişiyor

Bilgievleri’nde öğrencilere okumayı sevdirmek ve beraberinde yazmaya hevesi ve yeteneği olan çocukların bu yeteneklerini olumlu yönde geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla başlatılan yazarlık kulübü devam ediyor. Eğitimler Bilgievleri’ne kayıtlı 4. ve 5. sınıf öğrencilerinden oluşan 20’şer kişilik sınıflarda veriliyor. Çocuk kitabı yazarı Hilal Acar’ın yönetiminde sürdürülen yazarlık eğitimlerinin sonunda, katılımcı çocuklar roman, öykü, masal, drama, şiir arasındaki farkları ayırt edip, kendilerine özgü eserler yazabilecek düzeye gelecekler.

“SEVGİ İÇERİKLİ KİTAPLAR YAZMAK İSTİYORUM”

Dünyada ve ülkemizde çocuk yazarların çok az olduğunu söyleyen 4. sınıf öğrencisi Zeynep Sude Topçu, bu yüzden çocuk kitabı yazarı olmak istediğini belirtti. Yazmayı çok sevdiğini ve ileride çok ünlü bir yazar olmak istediğini vurgulayan Topçu, “Yazdığım kitapların sevgi içerikli olmasını istiyorum. Eğer kötü bir şeyler varsa da onların düzeleceği şeyler yazmak istiyorum. Çoğu masal kitaplarında çocuklara kötü örnek olacak karakterler var. Bazı masallarda ise aileler çocuklara kötü davranıyor onları istemediklerini söylüyorlar, üvey anne-babanın kötü olabileceğini anlatıyorlar, çizmeli kedi masalındaki hırsızlık olayları gibi kötü örnekler var” dedi.

“BURASI BANA ENERJİ VERİYOR”

İleriki yıllarda çocuk masalı ve ansiklopedi yazmak istediğini söyleyen Ayşenur Güner, “Yazarlık kulübü bana enerji veriyor. Ne yazacağımı daha da netleştiriyorum. Burası bana coşku veriyor. Düşüncelerimi kitaba yansıtmak ve insanlarla paylaşmak için yazar olmak istiyorum” dedi. Yazarlık kulübü öğrencisi Elif Mertoğlu, “Ben duygularımı insanlarla paylaşmaktan gurur duyuyorum, o yüzden yazar olmak istiyorum. Çocuklara iyi örnek olacak, onları gelişimine katkı sağlayacak kitaplar yazmak istiyorum” ifadesini kullandı.

“ÇOCUK KİTAPLARINI ÇOCUKLAR YAZMALI”

Bilgievleri’ndeki yazarlık kulübünde, yeni yazarlar yetiştiren çocuk kitabı yazarı Hilal Acar, “Çocukların okuyacağı metinleri yine en iyi çocukların ortaya çıkartabileceğini düşünüyorum. O yüzden çocuk yazarların yetişmesi çok önemli” dedi. Piyasada çok fazla çocuk kitabı, masal ve çeviri eserin olduğunu söyleyen Acar, bu eserlerin birçoğunun içerik olarak çocuklar için uygun olmadığını belirtti. Ayrıca katılımın çok iyi olduğunu ve çocukların çok istekli olduklarını belirten yazar Acar, öğrenciler daha şimdiden çok güzel masallar üretiyor. Eğitim sonunda bu masalları toplayıp bir kitap haline getirmeyi düşünüyoruz.

“KENDİ YAZDIKLARINI OYNAYACAKLAR”

İlk olarak masal ve öykü yazma tekniklerini öğrenen öğrenciler, önümüzdeki günlerde drama yazımı konusunda da eğitim alacaklar. Yazım teknikleri eğitimlerinin ardından öğrenciler, kendi yazdıkları drama eserlerini oynama fırsatı bulacaklar.

11.12.2015