İngilizce’yi yaşayarak öğrenecekler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bilgievleri’nde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik eğitici ve eğlenceli etkinliklerle devam ediyor. Yeni dönemdeki etkinliklerden birisi de İngilizce kampı. Bu kampta Bilgievi öğrencilerini ders ve sınıf ortamından uzaklaştırılarak yabancı dili yaşamın içinde öğrenmeleri sağlanıyor. İngilizce kampında öğrenciler bir müfredata bağlı kalmadan günlük hayatta karşılaşılabilecek olayları İngilizce konuşarak değerlendirme ve ifade etme imkânı bulacak. Ayrıca herhangi bir değerlendirmeye, sınava tabi tutulmayacaklarından baskı altında olmadan rahatça yeni bir dile alışmayı başaracaklar.

“YAŞA, HİSSET, ÖĞREN”

İngilizce kampı hakkında bilgi veren Maria Anne Bilgievi eğitmenlerinden Yonca Küçük, “İngilizce eğitmenleri olarak ana dilimiz Türkçe olduğu için derslerimizde ister istemez Türkçe’ye mutlaka dönüyoruz. Öğrencilerimiz senelerdir İngilizce dersi görmelerine rağmen yeterli seviyede İngilizce konuşamıyorlar. Bu sene Bilgievleri’nde başlatılan proje ile yurt dışından ilimize eğitim amaçlı gelen uluslararası öğrenciler tarafından Bilgievi’ne kayıtlı öğrencilerimize uygulamalı İngilizce dersleri verilecek” dedi. ‘’Yaşa, hisset, öğren’’ sloganıyla başlatılan bu projeye veliler ve öğrencilerden olumlu yönde tepkiler gelmeye devam ediyor.

“ÇOK FAYDASINI GÖRDÜK”

Yeşilova Mahallesi’nde oturan Fevziye Hanım, 5. sınıfta okuyan kızı Sudenaz’ın 1. sınıftan beri Bilgievi’ne geldiğini söyledi. Maddi imkânlarının kısıtlı olması dolayısıyla Bilgievi’nden yararlanma ihtiyacı duyduğunu belirten Fevziye Hanım, “Bİlgievi’nden çok memnunuz. Kızım, yaz tatilinde de İngilizce kampına gelmişti burası kızıma İngilizce’yi sevdirdi, çok faydasını gördük. Burada aldığı matematik dersi okulundaki derslerine de çok fayda sağladı. Ayrıca yeni başlayan uygulamalı İngilizce dersi hem okuldaki derslerine hem de günlük hayatta İngilizce konuşması için faydalı olacak.” şeklinde konuştu.

10.11.2015