Misafir öğrenciler Kocaeli’nde yalnız değil

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilimizdeki üniversitelerde eğitim görmekte olan 82 ülkeden 1365 öğrencinin yanında olmaya devam ediyor.                                                                                                                                                    

“ÖĞRENCİLER PİKNİKTE BULUŞTU”

İlimizdeki misafir öğrencilerin sosyalleşmesi ve kültürümüze adapte olmaları amacı ile onları bir araya getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Öğrenciler Birimi, öğrencilerle yakından ilgilenmeye devam ediyor. Sınavların bitmesiyle birlikte öğrencilerin stres atmaları amacı ile öğrenciler için piknik düzenlendi. 150 kişilik grubun ağırlandığı Yuvacık Aytepe mevkiinde düzenlenen piknikte öğrenciler doyasıya eğlendi. Futbol, voleybol, ip atlama ve paintball gibi eğlenceli oyunlar oynayan öğrenciler, daha sonra doğada yürüyüş yaparak temiz havanın tadını çıkardılar.

“SURİYELİ ÖĞRENCİLERDEN MESAJ VAR”

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp geldikleri Türkiye'de çeşitli illere yayılan Suriyelilerin sayısı Kocaeli'de de her gün artıyor. Kocaeli’ye eğitim amacıyla gelen Suriyeli öğrenciler kendilerine kapılarını açıp sahip çıktıkları için İzmit Yürüyüş Yolu’nda karanfil dağıtıp teşekkür ettiler. Üzerinde “Kimsesiz zamanlarımıza kimimiz oldunuz bize evinizi açtınız, ekmeğinizi paylaştınız” not bulunan karanfilleri İzmit merkezdeki Yürüyüş Yolu’nda vatandaşlara dağıtarak teşekkür ettiler.

 

17.06.2015