‘’Misafir ol gel iftara’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Uluslararası Öğrenci Birimi, “Misafir Ol Gel Bana” projesi ile Ramazan ayında da Kocaelileri ve misafir öğrencileri buluşturmaya devam ediyor. Proje kapsamında ilimizde üniversite eğitimi alan uluslararası öğrenciler Türk ailelerine iftara konuk oluyor.

RAMAZANDA DA DEVAM EDİYOR

Yükseköğrenim için ilimize gelen uluslararası öğrenciler “Misafir Ol Gel Bana” projesi ile ailelere konuk oluyor. Evlerinden ve ailelerinden uzak bir Ramazan geçiren öğrenciler, iftarlarını Türk aileleri ile birlikte yapıyor. Böylece öğrenciler sıcak bir ortamda iftarın coşkusunu ve bereketini yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi çalışanları başta olmak üzere esnaflar, STK yöneticileri ve hayırsever vatandaşların dahil olduğu proje gönüllülük esasına dayanıyor.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Sıcak ev ortamında aileler ve misafir öğrenciler kültür alışverişinde bulunurken duygusal anlar da yaşanıyor. Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim gören Darina, arkadaşları ile birlikte iftara davet edildiği evde aile fertleriyle sohbet ederken ailesini hatırlayarak gözyaşlarını tutamadı. Türk gelenek ve göreneklerinin yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler ailelerin gösterdiği sıcak ilgi karşısında çok duygulandıklarını ifade ediyor. Özellikle uzun zamandır ev yemeği yemediklerini dile getiren öğrenciler projeyi hazırlayan idarecilere ve kendilerini misafir eden ailelere minnettar olduklarını söylediler.

“TÜRK İNSANI ÇOK MİSAFİRPERVER”

Ülkelerini döndüklerinde anlatacak çok şey olduğunu belirten Abdellah Khaelifi: Türk insanının misafirperverliğini hep duyduklarını ifade ederek” Buraya eğitim görmek için geldiğimizde bunu bizzat görüp yaşadık. İnsanlar bize kendi evlerini açtılar, misafir ettiler. Kendilerine müteşekkiriz” dedi.

07.07.2015