Uluslararası öğrenciler, “Hoşgeldiniz” programında buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Uluslararası Öğrenci Birimi’nin organize ettiği ve renkli görüntülerin yaşandığı programda Türk kültürü, yemekleri, halk dansları misafir öğrencilere tanıtıldı. Semazen gösterisiyle başlayan programda Türk mutfağının lezzetleri öğrencilere sunuldu. Programa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve STK’ların yöneticileri katıldı.

VALİ GÜZELOĞLU: “SİZLERİ UNUTMAYACAĞIZ”

Geceye katılan öğrencilere hitap eden Vali Güzeloğlu, “Sizler bizim gözümüzde yabancı değilsiniz, ailemizin bir parçasısınız. Hepiniz ülkemize hoş geldiniz” şeklinde konuştu. Vali Güzeloğlu sözlerine şöyle devam etti; “Kendisi de geçmişte bir eğitmen olan Büyükşehir Belediye Başkanımızın öğrencilere önemli derecede katkısı bulunacağına eminim. Bizler sizleri unutmayacağız, siz de bu şehri ve bizleri unutmayın. Hepinize öğrenim hayatınızda başarılar diliyorum.”

“KOCAELİ’NDE YALNIZLIK ÇEKMİYORUZ”

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Hasan Ali Bulafu, misafir öğrenciler adına yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Hepimiz ailelerimizden, yuvamızdan, ülkelerimizden ayrılıp buralara eğitim görmeye geldik. Kimimiz Uganda’dan, kimimiz Suriye’den, kimimiz doğudan, kimimiz batıdan, dünyanın dört bir yanından buraya geldik. Ülkemizden, ailemizden uzak olmamıza rağmen Kocaeli’nde yalnızlık çekmiyoruz, burada evimizde gibiyiz. Buradaki öğrenci arkadaşlarım adına, bize bu imkânları sunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum.’’

“SİZLER EVLATLARIMIZ GİBİSİNİZ”

İlimizdeki üniversitelerde eğitim almak amacı ile 82 ülkeden gelen öğrenciler için düzenlenen gecede Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gençlere hitap etti. Konuşmasına öğrencileri selamlayarak başlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Sizler burada asla yabancı değilsiniz, bizim öz evlatlarımız gibisiniz. Bizim ailemizden birisi gibi, bizim çocuklarımızın kardeşisiniz. Gönüllerimiz bir, kalplerimiz aynı duygularla atıyor” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, kendisinden önce konuşmasını yapan Ugandalı öğrenci Hasan Ali Bulafu’yu yanına çağırarak, “Hasan kardeşimiz o kadar güzel konuştu ki; benim konuşmam gölgede kaldı. Benim bütün duygularıma tercüman oldu ve her şeyi en güzel şekilde anlattı” ifadesini kullandı.

“SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN MUTLULUK DUYDUM”

Konuşmasının devamında öğrencilere, hafta sonları halkla birlikte doğa yürüyüşleri yaptığını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Anlaşılan bundan sonra sizlerle de yürüyüş yapacağız” diyerek öğrencilere “Var mısınız beraber yürümeye?” diye seslendi. Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlerle birlikte burada olmaktan çok mutluluk duydum. Telefonla ailenizle görüştüğünüz zaman, ailenize benden çok selam söyleyin. Ailenizi de burada misafir etmekten gurur duyarız” dedi ve öğrencilere okullarında başarılar dileyerek konuşmasına son verdi.

HÜLAGÜ: ÖĞRENCİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

Her yıl üniversitelerine birçok ülkeden öğrenci kabul ettiklerini belirten KOÜ Rektörü Hülagü, “Bizler burada öğrencilere ev sahipliği yapıyoruz. Bulgaristan’dan Senagal’e, Endonezya’dan Çin’e, Yunanistan’dan Türkmenistan’a kadar çok büyük bir yelpazede öğrenci çeşitliliğimiz var. Birlikteliğimiz çok kültürlülük açısından zengin bir üniversite kültürünü yansıtmaktadır. Bu da bizim için çok önemli bir olgudur. Buradaki tüm öğrencilere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

HALK OYUNLARI İLE COŞTULAR

Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan Karadeniz yöresi halk oyunları ekibi izleyenleri coşturdu. Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan halk oyunları, misafir öğrencilerin en çok ilgisini çeken etkinliklerden oldu. Geceye damgasını vuran halk oyunları gösterisinden sonra, ekipteki oyuncular sahneden inerek yanlarına misafir öğrencileri de alıp tekrar sahneye çıktı. Daha sonra öğrencilerin isteğiyle Başkan Karaosmanoğlu 82 ülkeden öğrencilerle birlikte horon oynadı.

02.12.2015