Üniversite Akademi Çalıştayı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Kocaeli gençliği için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.                                                                                         

İNSANİ KALKINMA-NİTELİKLİ NESİL, ORTAK AKIL

Üniversite gençliğimizin sosyal kültürel ve akademik alanda gelişmelerine katkı sağlamak ve bu katkıyı güçlendirecek projelerin hayata geçmesini sağlamak amacıyla Üniversite Akademi İnsani Kalkınma-Nitelikli Nesil Ortak Akıl Çalıştayı gerçekleştirildi. Üniversite gençliğimizin öncülüğünde sivil toplum alanında çok sayıda kulüp dernek gibi oluşumların ortaya çıkması daha çok imkânı, avantajları ve birçok yeniliği öğrencilere sunuyor. Ancak bu kadar farklı grubun olduğu ortamda bu durum dezavantaja dönüşebiliyor. Çalıştayda bu imkânların nasıl ortak paydada buluşturulacağının cevabı arandı.

STK’LAR VE ÖĞRENCİ KULÜPLERİ KATILDI

Antikkapı restoranda gerçekleşen çalıştaya Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, müdürlüğün eğitim koordinatörleri, Kocaeli Öğrenci Konseyi Başkanı Metin Geldeş, Kocaeli Öğrenci Kulüpler Birliği Başkanı İbrahim Tokmak, çeşitli öğrenci kulüpleri, STK’ların üniversite temsilcileri ve Uluslararası Öğrenci Temsilcileri katıldı. Üç oturum halinde gerçekleştirilen çalıştay, saat 09.00’da başlayıp, akşam 18.00’e kadar devam etti.

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

Açılış konuşmasını yapan Sevil, şunları söyledi; ”Öncelikle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun selamlarını iletiyorum. Türkiye’de ilk kez belediye bünyesinde, sadece gençlere özel bir müdürlük kurulmuştur. Bu durum Başkanımız Karaosmanoğlu’nun gençleri ne kadar önemsediğinin bir kanıtıdır. Siz öğrenci temsilcilerinin de desteği ve gayretiyle bu hizmetleri daha ileriye götürüp, Kocaeli’de güzel bir model ortaya çıkararak, Türkiye’ye de örnek olacağız” dedi. Sevil, üniversite gençliği için yapılan bu çalıştaya katkılarından dolayı Öğrenci Konseyine, STK Üniversite Temsilcilerine, öğrenci kulüplerine ve uluslararası öğrenci temsilcilerine teşekkür etti.

MÜDÜRLÜK TANITILDI

Çalıştayda Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve müdürlüğün üniversite gençliğine yönelik faaliyetlerinin tanıtıldığı birinci oturumda ayrıca, bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının önemi ve sürece kattıkları imkânlar, daha etkin birliktelik için usul ve esas önerileri konuşuldu. İkinci oturumda STK’lar ile birlikte çalışmanın olanakları, metot, usul ve esasları nasıl olmalı sorusuna cevap aranırken; üçüncü oturumda ise uluslararası öğrencilerin sivil toplum çalışmalarındaki yeri ve birliktelik örneklemesi konuları dile getirildi.

BAŞKAN’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Çalıştaya katılan öğrenci temsilcileri, görüşlerini ve yapılması gereken faaliyetleri, yenilikleri ve öğrencilere fayda sağlayabilecek tüm etkinlikleri dile getirme fırsatı buldular. Öğrenciler, kendilerine böylesine bir imkân tanındığı ve görüşlerini dile getirme fırsatı verildiği için, başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

22.01.2015