Öğrencilerin, eğitim sisteminin yoğunluğundan arta kalan zamanlarını verimli ve eğlenceli şekilde değerlendirmeleri amacıyla yapılan eğitim faaliyetleridir. Eğitmenler, branşlarına en yakın kulüp ile alakalı bilgileri ve sertifikaları aldıktan sonra yıl içerisinde belirlenmiş plan çerçevesinde eğitimlerini sunmaktadır.
Öğrencilerimiz, kulüp faaliyetlerinden ilgi ve yeteneklerine uygun olanları seçerek katılmaktadır. Eğitimin eğlenceli yanlarını gören öğrencilerimiz daha istekle eğitim almayı istemektedir. Bilgievine ait futbol, voleybol, satranç, münazara vb. takımlar kurularak aidiyet duygusu artırılmaktadır. Öğrencilerimize vermek istediğimiz birçok değeri bu faaliyet altında verebilmekteyiz. Öğrencilerimizin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunan kulüp faaliyetleri eğitimin devamlılığı açısından son derece önemlidir.
Satranç
Üyelerimizin tamamının faydalanabileceği bir kulüp faaliyetidir. Ortak bir grup kurularak haftanın belli bir saatinde kulüp olarak uygulanmaktadır. Eğitmenlerimiz federasyonun uyguladığı sınav ile “yardımcı antrenörlük belgesi” alarak eğitim verebilecek seviyeye gelmektedir. Sene boyunca eğitimini aldıkları satranç oyununu yılda bir kez tüm Bilgievleri’nin katılımıyla düzenlenen turnuvada oynamaktadırlar.
Akıl ve Zekâ Oyunları
Eğlenceli ve eğitici oyunların bulunduğu, çeşitli sayılarda oyuncular ile oynanabilen oyunlardır. Bu oyunların öğrenci de geliştirmesi gereken özellikler; bağlantısal düşünme, problem çözme, matematiksel düşünme, odaklanma, karar verme ve hızlı hareket etme becerilerini geliştirmeye yardımcı olur.
Mental Aritmetik
Yeterlilik sınavı ile seçilen öğrencilere 4 kur şeklinde bir yıl boyunca verilen matematik eğitimidir. Katılan öğrencilerimiz bir eğitim seti edinirler ve bu seti takip ederek belirlenen ödevleri uzman eğitmenler tarafından yapmaya çalışırlar.
Mental Aritmetik Eğitiminde amaç, Öğrencilerimizin zekâ kapasitelerini daha da arttırarak, Eğitim dönemlerinde ve yaşamlarında daha güçlü, daha başarılı ve mutlu olmalarına katkıda bulunmaktır. İletişimde insanların temsil sistemleri ve öğrenme biçimleri birbirinden farklıdır. Her insan dokunsal, işitsel ve görsel öğrenebilir. Ancak her insanda daha baskın olan bir öğrenme biçimi vardır. Öğrencilerimizdeki bu faklılık, eğitim hızlarını etkilemekte ve bazı öğrenciler daha hızlı öğrenirken, bazı öğrenciler daha geç öğrenmektedir. Bu nedenle eğitim yöntemimizde bu farklar dikkate alınarak, aynı sınıf ortamında her öğrencinin farklı tempolarda çalışmasına ve kendi hızında ilerlemesine olanak sağlayacak bir eğitim stratejisi izlenmektedir.
Mental Aritmetik Eğitimi; 4 – 14 yaş arası çocuklar için tasarlanmış bir zeka geliştirme programıdır. Sayısal işlemlerde Abaküs kullanımının öğrenilmesi ile başlayan program, bir süre sonra Abaküs'ün kaldırılması ile sürer ve öğrenciler işlemleri hızlı bir şekilde tamamen zihinden yapmayı öğrenirler. Böylelikle çocuklarda özgüven ve başarının arttırılması hedeflenmektedir.
Eğlenceli Oyunlar
Genellikle ilkokul seviyesindeki öğrencilere uygulanan ve öğrenirken eğlenme fırsatı sunan aktivitelerdir. Bunlar jenga, illa edep, kelime oyunu gibi oyunlardır. Ders programında ayrı bir kulüp saati olarak uygulanırken katılım göstermek isteyen öğrenciler bu kulüpten faydalanılmaktadır. Eğlenceli oyunlardaki amaç; öğrencinin dikkatini toplamasına, bireysel karar ve sorumluluk alabilme bilincine sahip olmasına ve sosyalleşmesine yardımcı olabilmektir.
Resim ve Boyama
Bilgievleri üyesi öğrencilere yönelik uygulanan el becerilerini ve görsel zekâsı ön planda olan öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bir kulüp faaliyetidir. İlkokul grubundaki öğrencilere yetenekleri dikkate alınarak genellikle boyama etkinliği uygulanırken, orta okul grubundaki öğrencilere ihtiyaç halinde bilgievi personeli dışında eğitmen görevlendirilerek çalışma sağlanmaktadır. Öğrencilerin yaptığı eserlerin bilgievi programlarında sergilenmesi öğrencilerin motivasyonu açısında da son derece verimli olmaktadır.
Origami
Origami belki de geometriyi en çok en çok kullanan sanattır. Başarılı bir origami çalışması geometri ve üç boyutlu düşünme yeteneğinin üst seviyede olmasını gerektirir.
Kâğıt katlarken, doğal olarak birçok geometrik şekil ve kavram ortaya çıkar. Öğrenciler origami etkinliklerini gerçekleştirirken kare, dikdörtgen, dik üçgen, köşegen, orta nokta, kiriş, alan, yamuk, orta dikme, Pisagor teoremi, geometri ve cebir gibi öğrendikleri matematiksel kavramları da uygulamaktadır. Bu geometrik şekil ve kavramlar öğrencilerin şekiller arasındaki ilişkileri kavramasına yardımcı olmaktadır.
Her yaşta çocuklarımızın ailesi ve öğretmenleri ile vakit geçirerek eğitilmeye ihtiyacı vardır. Origami bunu aynı anda farklı alanlarda eğitim vererek hızlandırmanıza yardımcı olur. Origami ile davranış, sosyal ve duygusal, psiko-motor, dil ve matematik eğitimini beraber verilebilmektedir.