Gençliğin festivali başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ıncı yılı kutlamalarına coşku ve anlam katmak için düzenlendiği ‘’Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali’’ Uluslarlarası Fuar Merkezinde başladı. Gençlik Festivali 29 Ekim gününe kadar Kocaeli’nin birçok merkezinde birbirinden farklı etkinliklerle kutlanacak.

CUMHURİYET KOŞUSU İLE BAŞLADI
Binlerce Kocaelili, Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen halk koşusunda Sekapark’ta buluştu. Kırmızı tişörtlerle Sekapark’ta buluşan Cumhuriyet sevdalıları yarışın ardından düzenlenen Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali etkinlikleriyle 96. yıl coşkusuna ortak oldu.

PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Bu yıl ikincisi düzenlenen Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali’nin açılışına protokol yoğun ilgi gösterdi. Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Muzaffer Cintimar katıldı.

BAŞKAN GENÇLERE SESLENDİ
Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın gençlere hitap etti. Başkan Büyükakın gençlerin bu aziz vatanın evlatları olduğunu unutmadan çalışmaları gerektiğine vurgu yaparak “Özelikle gençlerimize sesleniyorum. Lütfen aziz bir milletin evlatları olduğunuz unutmayın. Cumhuriyetimizi korumak ve daha ileriye taşımak bizim en önemli vazifemizdir. Biz yıllardır Anadolu'da yaşıyoruz ve bu topraklar bizim topraklarımızdır.” dedi.

“DÜNYANIN DAHA İYİ BİR YER OLMASI İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”
Dünyanın daha iyi bir yer olması için mücadele verdiklerinin altını çizen başkan Büyükakın “Türkiye ne kadar güçlü olursa dünya o kadar güzel olacak” dedi. Başkan Büyükakın “ Sayın Cumhurbaşkanımız her vesileyle dünyanın beşten büyük olduğunu söylüyor. Dünya beşten büyüktür demek gücü elinde tutanların dışında da birilerinin bir şeyler yaptığını bilmektir. Gücü elinde bulunanlar daima haklı değildir, asıl olan haktır demektir. Bu aziz millet tarih boyunca hep haklıyı savunmuştur. Ben de böyle bir halkın mensubu olduğum için gurur duyuyorum eminim sizler de gurur diyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ’Yİ SPORUN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ
Kocaeli’yi sporun başkenti yapmak istediklerini ifade eden Başkan Büyükakın son olarak “Ben inanıyorum ki ileriki zamanlarda daha güzel işler yapacağız. Kocaeli de güzel işler yapmaya çalışacağız. Kocaeli’yi sporun başkenti yapmaya çalışıyoruz. Bunun yanında zaten bir sanayi başkentiyiz. Kocaeli sporun başkenti olmak için önemli bir aday. Amatör spora ciddi anlamda destek veriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Kocaeli’yi gerçek bir spor marka kenti yapacağız” dedi.

BAŞKAN FESTİVAL ALANINI GEZDİ, ETKİNLİKLERE KATILDI
Festival alanını gezen başkan Büyükakın Festival hakkında bilgi aldı. Stantları tek tek gezen Başkan Büyükakın buradaki görevlilerle bir süre sohbet etti. Ardından etkinliklere katılan Başkan Büyükakın gençlerle yakından ilgilendi.

4 SÜRECEK FESTİVALDE YOK YOK
‘’Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali’’ , İzmit Milli İrade Meydanı, Uluslararası Fuar Merkezi, Seka Uçurtma Tepesi ve Kent Meydanı başta olmak üzere birçok merkezde düzenlenecek. Dört gün sürecek festivalde gençler için Uluslararası Fuar Merkezi’nde bir dizi etkinlik planlaması yapıldı. Planlanan etkinlikler arasında gençlerin ilgisini çekebilecek birçok hazırlık yapıldı. Sanal Gerçeklik Uygulamaları, Play Station, Dijital Etkinlikler, Gösteri ve Showlar, Sportif Etkinlikler ve Eğlenceli Oyunlar başta olmak üzere gençlerin ilgisini çekebilecek etkinlikler yapılacak. Festival boyunca Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi gibi birçok kurum ve kuruluş kurdukları stantlar ile festivalde yer alacak.

 
27.10.2019